У США вважають, що росія могла вивести на орбіту протисупутникову зброю

Американська розвідка вважає, що супутник, який росія запустила минулого тижня, є зброєю, здатною перевіряти й атакувати інші супутники, оскільки нині російський космічний апарат переслідує на орбіті американський урядовий супутник.

Про це на брифінгу заявив Пет Райдер, прессекретар Міністерства оборони США.

«Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашою оцінкою, швидше за все, є протикосмічною зброєю, яка, ймовірно, здатна атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті», — повідомив Райдер.

За його словами, оцінки характеристик нового апарата вказують на подібність до інших протисупутників, запущених росіянами у 2019-му і 2022 роках.

Видання Reuters з посиланням на джерело повідомляє, що йдеться про розгорнення на низькій навколоземній орбіті щонайменше 9 супутників, у тому числі COSMOS 2576, що називають типом російського військового «інспекторського» космічного корабля. Ці супутники були виведені в космос російською ракетою-носієм «Союз», що стартувала з космодрому Плесецьк 16 травня.

Нагадаємо, раніше США закликали росію і Китай не давати штучному інтелекту контроль над ядерною зброєю. У Штатах переконані, що такі рішення мають ухвалювати лише люди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розміщення ядерної зброї рф в космосі: в США зробили заяву