У США запровадили перші е-сертифікати вакцинації чи негативного тесту на COVID
governor.ny.gov

Американський штат Нью-Йорк перший запустив платформу електронних сертифікатів для посвідчення пройденої вакцинації або негативного тесту на коронавірус.

«Ми запускаємо Excelsior Pass, безкоштовну платформу для компаній і людей, яку можна використовувати для того, щоб легко отримати доступ до надійного доказу вакцинації або недавно отриманого негативного тесту на коронавірус», — повідомив у Twitter Ендрю Куомо, губернатор штату Нью-Йорк.

Користувачі можуть зберігати свій сертифікат у цифровому вигляді на своєму гаджеті за допомогою програми Excelsior Pass Wallet, яку можна безкоштовно завантажити з Apple App Store або Google Play Store. Документ також можна роздрукувати через веб-сайт і носити його з собою.

Ті організації, яким потрібно переконатися, що людина відповідає вимогам щодо вакцинації або тестування, можуть відсканувати та підтвердити сертифікат. Разом із Excelsior Pass людину попросять пред’явити посвідчення особи із фотографією, що вказує ім’я та дату народження, щоб підтвердити, що сертифікат належить саме цій людині.

Участь у Excelsior Pass є добровільною. Жителі Нью-Йорка завжди можуть пред’явити альтернативні докази вакцинації або тестування, як-от інший мобільний додаток або паперовий документ.

Покажи QR-код! Єврокомісія представила проєкт «Зеленого сертифікату» для подорожей ЄС