У США зіткнулися у повітрі два ретро-літаки часів Другої світової (відео)

12 листопада в американському Далласі два ретро-літаки зіткнулися у повітрі під час авіашоу Wings Over Dallas, присвяченого памʼяті Другої світової війни.

Про це повідомляє CNN.

Після зіткнення літаки спалахнули та впали на землю. За даними Федерального авіаційного управління (FAA), це був бомбардувальник Boeing B-17 Flying Fortress та винищувач Bell P-63 Kingcobra.

З глядачів ніхто не постраждав, однак члени екіпажів літаків загинули. Скільки саме людей перебувало на бортах наразі невідомо.

За словами Хенка Коутса, гендиректора групи Commemorative Air Force, яка займається зберіганням бойових літаків Другої світової війни, екіпаж B-17 зазвичай складається із чотирьох-пʼяти людей, а P-63 керує один пілот.

Бомбардувальник B-17 «Летюча фортеця» належав до колекції Повітряних сил США «Техаські рейнджери». Усього в США зберігалося 45 таких літаків, з яких лише 9 могли підніматися у небо. Винищувачі Р-63 зустрічаються ще рідше. До катастрофи у Даласі зберігалося 14 екземплярів і лише 4 з них були придатними до польотів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

П'ять найтрагічніших авіакатастроф в історії футболу