У стінах військових навчальних центрів рф заборонили відповідати на дзвінки з українських номерів

Російське командування посилює цензуру серед військовослужбовців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України з посиланням на перехоплений наказ начальника ракетних військ і артилерії ЗС РФ Михайла Матвєєвського до військових керівників навчальних центрів.

Зокрема, особовому складу забороняється відповідати на дзвінки та повідомлення з телефонних номерів з кодами «+375, +380» (Білорусь, Україна).

У разі якщо виклик було прийнято, обов'язково сприймати все почуте як брехню і провокацію (незалежно від змісту розмови). Після цього наказується заблокувати номер співрозмовника та звернутися до мобільного оператора щодо блокування абонента.

Також Матвієвський наказав побільше розповідати про «геройські вчинки» російських окупантів, а також передбачені для них соціальні гарантії та підвищені виплати.

Наказом всі українські та «інші» ресурси оголошуються такими, що розповсюджують фейки та недостовірну інформацію. При цьому російських військових закликають кожного дня ознайомлюватися зі змістом газети «Красная звезда» (офіційне видання Міноборони рф).

«Все це продовжує політику повної інформаційної самоізоляції РФ та впровадження пропаганди на рівні Північної Кореї. Будь-який зовнішній вплив (незалежно від якості та тематики контенту) за визначенням оголошується ворожим», — констатує ГУР МО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Речник путіна визнав, що росія зазнала серйозних втрат в Україні