У столиці за пів години випала тижнева норма опадів. Однак це ще не рекорд — кліматолог
УНІАН

19 липня 2021 року у Києві  випало 18 мм опадів у вигляді дощу за пів години. Такі показники становлять майже тижневу норму.

Про це повідомила пресслужба «Київавтодору» у Facebook.

«Київ накрила потужна злива — за 30 хвилин випало 18 мм опадів, що дорівнює майже тижневій нормі. Наразі до ліквідації наслідків негоди залучені 12 бригад гідрослужб та 38 бригад з ручного прибирання КК «Київавтодор» — загалом 326 працівників шляхово-експлуатаційних підприємств. До роботи задіяна спеціальна техніка — гідромонітори, мулососи, мотопомпи», — йдеться у повідомленні комунальної корпорації.

 

Київ накрила потужна злива: до ліквідації наслідків негоди залучена спецтехніка та понад 300 дорожників Київ накрила...

Posted by Комунальна корпорація "Київавтодор" on Monday, July 19, 2021

Chas News звернувся до Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, щоби зрозуміти, чи є аномальною така кількість опадів. Олена Доніч, начальник відділу кліматології обсерваторії, зазначила, що на території України випадало й значно більше опадів у вигляді дощу за один день. 2 вересня 1999-го Карадазька геофізична обсерваторія зафіксувала 278 мм опадів у вигляді дощу у Криму.

Найбільшу ж місячну кількість опадів зафіксували у Гуті (Івано-Франківська область) у червні 1969 року, коли стався катастрофічний паводок у Карпатах. Тоді кількість опадів у вигляді дощу склала за місяць 580 мм.

Кількість загибилих від повеней у західній Європі зросла до 160. Сотні зникли безвісти

У «Київавтодорі» говорять, що надзвичайна кількість опадів за малий проміжок часу призвела до короткочасного підтоплення ділянок вулиць та тротуарів.

«Роботи з ліквідації підтоплень тривають на пр. Палладіна, вул. Стеценка, Площі Героїв Бреста, тунелі на вул. О. Теліги, вул. Кирилівській, вул. Автозаводській, пр. Перемоги тощо», повідомили комунальники.

У Facebook синоптик Наталка Діденко пояснила, що до України прийшов дощовий та холодний атмосферний фронт.

 

Дощовий, і що важливо - холодний, атмосферний фронт вже в Україні, йде, ллє і гримить. Фото з супутника 1. За ним...

Posted by Наталка Діденко on Monday, July 19, 2021

Chas News повідомляв, що ніч на 15 липня у Києві виявилась найтеплішою за 140 років. 

Після тривалої спеки Київ накрила потужна злива. Затоплено вулиці, переходи та метро