У Судані під час спроби держперевороту загорівся український літак SkyUp (відео)

Сьогодні, 15 квітня, під час спроби державного перевороту в Судані зачепило літак Boeing 737 української авіакомпанії SkyUp.

У міжнародному аеропорту Хартуму загорівся один з двох українських літаків, повідомили у компанії.

У пошкодженого повітряного судна спрацював аварійний радіобуй. Поки що оцінити його стан та дізнатись про пошкодження неможливо.

Літаки перебувають там у рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра, Ер-ріяда та Джидди.

SkyUp зазначає, що зараз у Судані перебуває 36 співробітників компанії, вони перебувають у відносно безпечному місці.  

МЗС спростувало інформацію про заручників у Судані

У мережі почали поширювати української стюардеси про захоплення у заручники українців, але МЗС заперечило цю інформацію.

«Інформація про захоплення українських заручників не підтверджується. Під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей вдалося вивезти», — розповів речник Олег Ніколенко у коментарі «Громадському».

Він додав, що МЗС та українське посольство в Єгипті контролюють питання безпеки українських громадян.

Що відбувається у Судані

У столиці Хартумі сталися розбіжності між збройними силами та Силами швидкого реагування Судану RSF через те, що останні мають бути інтегровані у армію країни. Після кількох днів напруги повідомляють про спробу держперевороту у Судані.

Унаслідок цього міжнародний аеропорт потрапив під масований обстріл RSF. Бойові дії тривають у столиці та ще кількох містах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Витік секретних даних: випадки з історії — реальні та не дуже