У судді є храм. Заступник голови КСУ Головатий задекларував власну церкву на Черкащині
Свято-Покровськиий храм

Заступник голови Конституційного Суду Сергій Головатий володіє будинками, земельними ділянками, а ще — храмом Української православної церкви Київського патріархату в Черкаській області.

Про це свідчать дані його декларації за 2020 рік.

Головатий задекларував храм УПЦ КП площею 201 кв м, право на який він отримав у 2010 році. Будівля розташована у Вільшані Городищенського району Черкаської області.

У скільки йому обійшовся об’єкт, у декларації не вказано.

Більшість церков в Україні зараз належать єдиній помісній православній церкві в Україні. Однак немає заборони для громадян володіти такими об'єктами.

Інші активи судді

Також у власності заступника голови КСУ — житловий будинок площею 464 кв м у селі Оленівка, що на Київщині. Там само він має чотири земельні ділянки загальною площею майже 6 тис. кв. м.

Також Головатий володіє двома квартирами у Києві на 142 і 96,6 кв. м, має половину власності на житловий будинок у Смілі Черкаської області та на орендовану в цій же області земельну ділянку.

Також суддя задекларував майже 3,1 млн грн зарплати в суді, 177 тис. грн пенсії та 37 тис. грн гонорару як члену-кореспонденту Національної академії правових наук.

У декларації немає згадки про жодне авто. Натомість є готівка і гроші на рахунках у банку. Так, Головатий зберігає готівкою 25 тис. грн, 15 тис. і $10 тис., у банку — 9 тис., 700 тис. грн і $735.

Як повідомляє КП, 66-річний суддя КСУ не вперше декларує храм, проте в цьому році факт привернув увагу ЗМІ на тлі «конституційної кризи».

Церкву освятили восени 2009 року. ЗМІ повідомляли, що зробив це особисто патріарх Філарет, який був на той час із візитом в області.

Храм називається Свято-Покровським і знаходиться в селі Вільшана. Згідно з відкритими даними, це батьківщина батьків Головатого. Він, на той час нардеп, нібито був головним меценатом будівництва церкви.

Елітні годинники, ювелірка, мільйонні рахунки. Зеленський задекларував 19 млн грн. доходу за рік і держдачу