У Сумах створили військову адміністрацію: що про її очільника

Президент Володимир Зеленський підписав указ про утворення військової адміністрації у місті Суми. Її очолив чинний заступника голови Сумської ОВА Олексій Дрозденко.

Нагадаємо, 2 жовтня ССБУ та НАБУ затримали на хабарі мера Сум Олександра Лисенка. 9 жовтня ВАКС відсторонив його на 2 місяці від виконання обов'язків. Після цього у міськраді повідомили, що обов'язки міського голови тимчасово виконуватиме керуюча справами виконкому Юлія Павлик. Однак вже 26 жовтня до неї прийшли з обшуком правоохоронці у справі про привласнення бюджетних коштів.

Що відомо про Олексія Дрозденка

Олексій Дрозденко працював деканом факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. В ОВА він обйняв посаду 30 червня 2023 року  і відповідав за питання цифрового розвитку. 

В Сумській ОВА розповідали, що Дрозденко з початку повномасштабного вторгнення вступив до лав тероборони, брав участь у вуличних боях та організував на базі СумДУ штаб тероборони та блокпост.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ проводить обшуки у приміщеннях секти АллатРа — ЗМІ (фото)