У світі формується «тіньовий флот» для перевезення російської нафти — Bloomberg

У світі формується «тіньовий флот» з танкерів із невідомими власниками для перевезення нафти в інтересах Москви.

Про це пише Bloomberg.

«Якщо ви подивитесь на те, скільки кораблів було продано за останні шість місяців невідомим покупцям, то стане зрозуміло, що створюється флот для того, щоб перевозити ці вантажі», — заявив Крістіан Інгерслев, гендиректор компанії Maersk Tankers, яка керує флотом зі 170 кораблів.

Суднобудівна компанія Braemar оцінює, що для підтримки 4 млн барелів на день російського експорту на Далекий Схід закупили ще 240 суден — 102 «Афрамаксів», 58 «Суецмаксів» і 80 великих нафтових танкерів. Минулого року судна перевозили іранську і венесуельську нафту.

За словами керівника танкерного відділу компанії, незадовго до вторгнення та у перші дні війни відбулося різке зростання обсягів торгівлі танкерами невідомими організаціями, які розташовані в ОАЕ, Гонконзі, Сінгапурі та на Кіпрі. Більшість з них є старими суднами і потраплять до тіньового флоту. Зазначають, що деякі танкери постачає російський «Совкомфлот».

Bloomberg додає, що ймовірний сплеск перевезень із судна на судно. Це пов’язано з ризиком санкцій через експорт безпосередньо з портів рф, а також з необхідністю зіставляти кілька невеликих вантажів на більші танкери для далеких рейсів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польський оператор відновив роботу нафтопроводу «Дружба», на якому був витік