У тисняві під час святкування Гелловіну в Сеулі загинула 151 людина (відео)
Twitter

У Сеулі, столиці Південної Кореї, ввечері 29 жовтня загинуло більше 150 людей, які прийшли святкувати Гелловін у відомий район міста Ітевон.

Влада повідомляє про 151 загиблого та 82 поранених, пише АР.

За словами рятувальників, жертвами в основному стали підлітки та люди віком близько 20 років. Трагедія сталась, коли велика кількість святкувальників спробувала проштовхнутись крізь один із вузьких провулків.

«Люди продовжували штовхатися в алею клубу для спуску, унаслідок чого інші люди кричали та падали, як доміно. Я думав, що мене також розчавлять, оскільки люди продовжували штовхатися, не усвідомлюючи, що на початку тисняви ​​падають люди», — розповів один зі свідків.

Серед загиблих є 19 іноземців, громадянство яких не розголошують. Кількість вбитих може зрости, оскільки 19 людей перебувають в критичному стані. 

Найближча пожежна служба та центр швидкого реагування знаходилися за 200 м від алеї, де сталася смертельна тиснява. Але рятувальники не могли дістатися до місця події крізь натовп. В країні оголосили національний траур, який триватиме до 5 листопада.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Щонайменше 12 людей загинули під час тисняви в індійському храмі