У центрі Дніпра з'явилася вулиця Степана Бандери

Міська рада Дніпра перейменувала вулицю Шмідта, яка знаходить у Центральному районі міста, на честь лідера ОУН Степана Бандери. Про це повідомив мер Борис Філатов.

«Не будемо сперечатися у коментарях про доцільність цього перейменування. Скажу лише одне. Перечитайте 100 разів гасло українських націоналістів: «Воля народам! Воля людині!». І потім ще раз 100 разів. Перечитайте та усвідомте», — зазначив він у Facebook.

За словами мера, за всю історію людства жодного разу сенс існування вільних людей не був сформульований так коротко та ємно.

«Свобода, і тільки вона, ось те, за що варто боротися. Не за автократію, не за вождизм, не за обмеження прав громадян. За волю. Народам і кожному з нас», – наголосив Філатов.

Усього у Дніпрі на засіданні міськради 21 вересня планувалося перейменувати 45 вулиць, провулків та тупиків.

Згідно з проєктом відповідної постанови, у місті крім Степана Бандери мали назвати вулиці на честь співачки Квітки Цисик, соліста Паризької опери, Героя України, який загинув в 2016 році на Донбасі, Василя Сліпака, німецького композитора Людвіга Бетховена та Тероборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві з’явиться вулиця Романа Ратушного: Київрада перейменувала ще 40 топонімів