У центрі Львова обвалився житловий будинок: що відомо (фото, відео)

Сьогодні, 26 серпня, близько 01:30 у Львові обвалився триповерховий багатоквартирний будинок, який був пам’яткою архітектури.

Ніхто з мешканців не постраждав, повідомили у ДСНС.

Внаслідок обвалу повністю зруйнована одна квартира, ще дві пошкоджені частково. Також відбулось повне руйнування двох нежитлових приміщень, загальною площею 80 кв.м.

З будинку евакуювали 12 людей, одна з них — чотирирічна дитина.

До розбору завалів залучили кінологічний розрахунок. О 04:57 роботи були завершені.

У Львівській міськраді повідомили, що ймовірною причиною обвалу могла стати реконструкція сусіднього будинку. Зараз законність виконання цих робіт перевіряють.

«В дворі сусіднього будинку проводились будівельні роботи. Там є декларація на початок виконання ремонтних робіт. Зі слів мешканців, місяць будівельники знімали стіну, яка була дотична до будинку №23 і була опорою цього будинку. Це могло зменшили несучу здатність будівлі і призвести до обвалу. Але наголошую, висновки має зробити проєктна компанія, яка сьогодні буде працювати на місці», — заявила Ірина Маруняк, заступниця мера Львова.

 

Відео з місця подїї. 26 серпня близько 01:30 у м. Львові на проспекті Свободи, 23 відбулося часткове руйнування триповерхового багатоквартирного житлового будинку.

Posted by Головне управління ДСНС України у Львівській області on Thursday, August 25, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розлучення під час воєнного стану: що треба знати українцям