У тунелі ХАМАС у Секторі Гази знайшли тіла пʼяти ізраїльських заручників

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що знайшла тіла пʼятьох заручників у підземному тунелі ХАМАС у місті Джабалія на півночі сектора Гази.

Про це написала пресслужба ЦАХАЛ.

Загиблих доставили до Ізраїлю для поховання. Серед них — прапорщик Зів Дадо, сержант Рон Шерман, капрал Нік Бейзер, цивільні Іден Захарія та Елія Толедано.

Ізраїльські військові здобули контроль над районом табору Джабалія – одного з оперативних центрів ХАМАС у секторі Гази. Там вони демонтували підземний штаб.

Підземний штаб ХАМАС включав два рівні: перший глибиною приблизно десять метрів і другий глибиною десятки метрів. Мережу тунелів з багатьма маршрутами використовували для управління боєм і пересування бойовиків.

У штабі знайшли зброю, засоби для виготовлення зброї та схованки на випадок надзвичайних ситуацій. Мережа була підʼєднана до шахти, що веде до резиденції командувача Північної бригади ХАМАС Ахмада Андура. Також підземна мережа проходила під школою та лікарнею.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ізраїль хоче створити буферну зону у Секторі Гази після війни — Reuters