У Ватикані спробували пояснити слова Папи про «білий прапор» у війні в Україні
Vatican News

Папа Римський Франциск у контексті війни росїі та України закликав до перемовин і заявив, що «сильніший той, хто має відвагу білого прапора».

Про це понтифік сказав в інтерв'ю швейцарській телерадіокомпанії RSI. Журналіст запитав Франциска про його погляд на дебати між тими, хто вважає, що Україна має «підняти білий прапор», і тими, хто вважає, що це узаконило б дії агресора.

«Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має відвагу білого прапора, і веде переговори. І сьогодні ми можемо вести переговори за допомогою міжнародних держав», — відповів Папа.

Він додав, що потрібно мати мужність вести переговори, коли «ви бачите, що ви переможені, що справи не йдуть».

Пояснення Ватикану щодо слів Папи про «білий прапор»

10 березня у Ватикані спробували пояснити слова Франциска, які встигли викликати резонанс в Україні та світі.

«Папа використовує образ білого прапора, запропонований інтерв’юером, маючи під цим на увазі припинення воєнних дій, перемир’я, яке досягається завдяки відвазі розпочати переговори. Він прагне дипломатичного вирішення задля досягнення справедливого і тривалого миру», — прокоментував Маттео Бруні, директор ватиканської пресслужби.

Він додав, що Папа повторив те, що не раз казав протягом останніх двох років, а саме: важливість діалогу супроти «божевілля» війни і першочерговість турботи про долю цивільного населення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Папа Римський під час зустрічі з паломниками закликав не забувати про Україну