У Великій Британії геям та бісексуалам спростили процедуру здачі донорської крові

У Великій Британії з 14 червня запрацювала нова політика щодо донорства крові. Тепер чоловікам, що мають секс з одним партнерам та практикують безпечний секс, не потрібно чекати три місяці перед донорством.

Про це повідомляє Національна служба охорони здоров'я країни.

До червня 2021 року чоловікам, які займаються сексом із чоловіками, забороняли здавати кров упродовж трьох місяців. Тобто такі чоловіки повинні були утримуватися від сексу три місяці перед тим, як стати донором.

Однак уряд країни вирішив запровадити нові правила донорства, щоб залучити більше чоловіків, які займаються сексом із чоловіками, до донорства.

Відтепер у Великій Британії здавати кров без періоду очікування можуть усі люди, які мали одного статевого партнера упродовж трьох місяців.

Однак усі люди (незалежно від статі), які мали анальний секс із новим партнером чи партнерами за останні три місяці, мають зачекати три місяці перед тим, як стати донором.

Крім того, усім донорам тепер ставитимуть однакові питання щодо їхньої сексуальної поведінки, незалежно від статі чи орієнтації.

Нові правила запровадили в Англії, Шотландії та Уельсі, а з вересня вони мають запрацювати у Північній Ірландії. 

Як пише BBC, гей-пара Карл і Мартін одними з перших здали кров в Уельсі після запровадження нових правил. 

«У сучасному суспільстві справедливо, що до поведінки кожного ставляться однаково, а не за статтю партнера», — прокоментував зміни Карл.

Його чоловік, Мартін, зазначив, що у минулому члени його родини потребували донорської крові, тому він радий, що тепер без обмежень може допомогти іншим.

У Британії зафіксували найбільшу з лютого кількість нових випадків COVID