У Великобританії очікується логістична криза через підвищений попит на бензин

Борис Джонсон, прем'єр-міністр Британії, передбачив, що логістична криза може затягнутися і продовжитися до кінця 2021 року.

За його словами, водіїв великовантажних автомобілів зараз не вистачає не тільки в Британії, але і в інших країнах світу, серед яких держави Євросоюзу та Китай.

У королівстві криза посилюється різким підйомом економіки після зняття коронавірусних обмежень, а також підвищеним попитом на бензин.

На думку Джонсона, ключ до вирішення проблеми — поліпшення умов праці водіїв і підвищення зарплат.

«Вихід для нашої країни не в тому, щоб потягнути за великий важіль з написом «неконтрольована імміграція» і дозволити натовпам людей в'їхати в країну, щоб виконувати необхідну роботу. У минулому ми зробили помилку, не інвестуючи в людей, які не інвестуючи в обладнання, і зарплати не збільшувалися. Я не буду повертатися до показала свою неспроможність моделі, що передбачає низькі зарплати, низьку кваліфікацію робочої сили і неконтрольовану імміграцію», — підкреслив прем'єр-міністр.

Джонсон також не став виключати можливість підвищення податків у 2022 році через високі витрати під час пандемії. Але чиновник уточнив, що зараз влада намагається уникати таких заходів.

У Великобританії більше чверті автозаправок залишилися без бензину. Місцеві автомобілісти почали гарячково скуповувати бензин ще 23 вересня, коли нафтова корпорація BP закрила свої заправки через проблеми з поставками палива.

Влада поспішили всіх заспокоїти, що ситуація знаходиться під контролем. Однак з'ясувалося, що на початку жовтня на 26% автозаправок палива не виявилося зовсім.

У світі повністю припинили використання етильованого бензину