У Великобританії заарештували абсолютну копію «Ноєвого ковчега»

Берегова охорона британського міста Іпсвіч заарештувала копію «Ноєвого ковчега» довжиною понад 70 метрів. Судно стоїть у Великобританії вже більше року.

Усередині розташовані скульптури тварин і персонажі різних біблійних сцен. Ковчег прибув до Великобританії з Нідерландів, але випустити його не можуть, тому що у власника немає документів, які б підтверджували його мореплавство.

Термін отримання документів уже вийшов, і тепер власнику ковчега загрожує штраф за простій — по 500 фунтів за кожен день, який судно знаходилося в порту, починаючи з 1 квітня 2021 року. На сьогоднішній день сума складає 37 тис.фунтів.

Жителям міста сусідство з ковчегом не подобається через його габарити — люди кажуть, що він псує вигляд і закриває сонце та вид на море.

Для чого його побудували?

Йохан Х'юберс, творець абсолютної копії біблійного човна, з ранніх років боявся потопу і бачив сни про те, як величезні хвилі прокотяться Нідерландами та змиють її з лиця планети.

Пізніше він стверджував, що його мрії підтверджувалися численними знаками. Тоді Хьюерс вирішив побудувати свій ковчег.

Щоправда його творіння не розраховане на порятунок людей від глобального потопу, але для голландця він є певним символом віри.

Розміри були взяті ті, які вказані у Біблії: 50 ліктів завширшки, 30 ліктів у висоту і 300 ліктів в довжину, що дорівнює 30 метрам в ширину, 20 метрам у висоту і 135 метрам в довжину.

«Ноїв ковчег» збудували з дуже рідкісного дерева гофер. Майстру довелося зробити корпус корабля з кількох металевих барж і обшити деревиною скандинавської сосни.

Загальна вартість ковчега оцінюється у $3,6 млн.

У Британії 92-річна жінка зв’язала копію резиденції королеви Англії з вовни