У вересні Україна витратила з резервів $2,6 млрд на борги

Минулого місяця міжнародні валютні резерви України зменшилися на 8,7% через виплату державних боргових зобов’язань. Загалом, за підсумками вересня українські резерви складали $26,5 млрд.

Загалом для того, аби розрахуватися з боргами, Україна витратила $2,6 млрд. З них $2,2 млрд пішли на погашення єврооблігацій (ОВДП), $417 млн — на виконання зобов’язань перед МВФ, а решта — на погашення інших зобов’язань.

Також у Нацбанку відзвітували про свої останні дії на міжбанківському валютному ринку: для згладжування коливань курсу гривні у бік знецінення НБУ продав валюти на $231,5 млн. У дні, коли на ринку спостерігалася надлишкова пропозиція валюти, Нацбанк поповнював резерви. За місяць регулятор придбав $34 млн. 

Окремо в НБУ додають, що поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,3 місяця майбутнього імпорту. «Цього достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Нацбанку», — додають в НБУ.

Нагадаємо, станом на 1 вересня 2020 року українські міжнародні резерви становили $29 млрд, а станом на 1 серпня — $28,8 млрд.