У Верховній Раді з'явився новий депутат: що про нього відомо (фото)

У Верховній Раді склав присягу народного депутата Михайло Соколов і увійшов до фракції «Батьківщина». Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко.

Соколов замінив у парламенті представника «Батьківщини» Віталія Данілов, який за власної ініціативи вирішив скласти мандат. Соколов став депутатом, оскільки був наступним у черзі у партійному списку, з яким «Батьківщина» брала участь у виборах 2019 року.

Що відомо про Михайла Соколова

Соколов розпочинав політичну кар'єру у Дніпрі, де протягом 2007-2012 років був депутатом міської ради. А у 2007-2012 роках він вже засідав у Верховній Раді, як представників «Блоку Юлії Тимошенко».

При цьому, як пише Дзеркало тижня з посиланням на дані Чесно, Соколов у Дніпрі був причетний до скандалів із виділенням земель під забудову. У 2006 році він у якості президента Асоціації сприяння розвитку кінематографу в Україні через суд хотів скасувати урядову постанову про обов'язкове дублювання фільмів українською мовою.

У 2011-2012 роках Соколов, за даними журналістів, спрацював у Дніпрі з «Партією регіонів» та брав участь у заходах байкерів разом з прихильником путіна Олександром Залдостановим на прізвисько «Хірург».

«Хірург», Михайло Соколов та Олександр Вілкул

У 2013 році Соколова виключили з «Батьківщини» за рішення без погодження з партійним керівництвом балотуватися у народні депутати на довиборах по 132-му виборчому окрузі на Миколаївщині. Тоді узгодженим кандидатом від опозиції став Аркадій Корнацький.

Однак вже у 2014, 2015 та 2019 роках роках Соколов знову, хоч і невдало, балотувався у депутати від «Батьківщини». До 2019 року він очолював Миколаївське обласне відділення партії, був заступником голови облради.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Арахамія: багато депутатів хочуть скласти мандати, але їх не пускають