У Вінниці невідомий чоловік порізав горло священнику УПЦ МП (фото)

Зранку 2 січня у Вінниці у храмі на честь Покрови Божої Матері (УПЦ МП) невідомий чоловік тяжко поранив  клірика єпархії протоієрея Антонія Ковтонюка.

Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Інцидент стався близько 9-ї години ранку. До храму зайшов чоловік та почав все перевертати. Настоятель храму намагався вгамувати чоловіка, але той у відповідь порізав священнику горло.

напад на священника у вінниці

«На місце злочину прибула поліція. Злочинець відмовився підкоритись, тому поліцейські були вимушені застосувати зброю, нападника поранили в ногу і затримали», — розповіли в єпархії.

Священника вже прооперували, він у реанімації.

напада на храм у Вінниці

У поліції розповіли, що затриманому 47 років. Він перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері, але раніше не мав проблем із законом.

Коли патрульні прибули на виклик, побачили чоловіка у неадекватному стані, який не реагував на зауваження. Натомість він став погрожувати правоохоронцям фізичною розправою та вимахував предметом, схожим на ніж. Як потім з’ясувалося, це була небезпечна бритва. 

Щоб зупинити чоловіка, поліцейському довелося застосувати табельну зброю, вистріливши у ногу. Зловмисника затримали, а лікарі надали йому медичну допомогу. Життю та здоров’ю затриманого наразі нічого не загрожує. 

За фактами замаху на вбивство священнослужителя та посягання на життя працівника правоохоронного органу розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 2. ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 та ст. 348 Кримінального кодексу України.