У Вірменії політсила, яку очолює експрезидент, не визнає попередніх результатів виборів до парламенту

Передвиборний блок «Вірменія», очолюваний експрезидентом Вірменії Робертом Кочаряном, не визнає попередніх результатів парламентських виборів, що відбулися в країні 20 червня.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Згідно з результатами, опублікованими у Центрвиборчкомі країни, партія Нікола Пашиняна, в.о. прем'єр-міністра Вірменії «Цивільний договір» виграє дострокові парламентські вибори з результатом 53,92%.

Водночас у блоку «Вірменія», який очолює колишній президент Вірменії Роберт Кочарян, 21,04%.

Глава ЦВК Тигран Мукучян зазначив, що опубліковані результати — попередні, остаточні оголосять через сім днів після голосування, зазначає АМИ Новости-Армения.

«Опубліковані ЦВК результати голосування є спірними і не вселяють довіри. Ці результати суперечать процесам в суспільному житті, які спостерігалися останні вісім місяців. Багатолюдний мітинг опозиційних сил у передвиборчий період, нечисленні заходи влади, криза довіри в країні говорять про зовсім інші настрої», — йдеться у заяві.

Політсила вважає, що серйозною підставою для недовіри служать сотні повідомлень із виборчих дільниць про фальсифікації.

«Блок «Вірменія» ставить завдання ретельно вивчити передбачувані і зафіксовані порушення. І поки всі ці спірні питання не знайшли вичерпних відповідей, ми не будемо визнавати підсумки виборів», — резюмують прихильники експрезидента в заяві.

Раніше Нікол Пашинян, прем'єр-міністр Вірменії, заявив про відставку для проведення позачергових парламентських виборів.

У Вірменії проходять дострокові вибори до парламенту. В Єревані обстріляли авто голови однієї з партій