У Вірменії проходить мітинг з вимогою вийти з ОДКБ (фото, відео)

Сьогодні, 18 вересня, у центрі вірменської столиці Єревані розпочався мітинг за вихід країни з ОДКБ.

Про це повідомляє видання «Новости-Армения».

Протести організували Національний демократичний полюс та Європейська партія Вірменії.

Вони закликають владу країни вийти з Договору про колективну безпеку та створювати нову систему безпеки разом і іншими союзниками.

До Організації договору про колективну безпеку входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан та рф. У Вірменії неодноразово звинувачували ОДКБ у неспроможності захистити країну у війні з Азербайджаном.

13 вересня між країнами знову загострився конфлікт — підрозділи ЗС Азербайджану розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій.

Прем’єр Вірменії Пашинян звернутися за допомогою до путіна та ОДКБ. Секретар Ради безпеки країни заявив, що «очікування не справдились», адже розраховували на надання військової та військово-політичної допомоги.

Також вчора, 17 вересня, до Єревану полетіла спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі. Вона засудила військові дії Азербайджану та заявила про готовність вислухати потреби Вірменії у сфері оборонного співробітництва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією: пояснюємо, чому країни ворогують через Нагірний Карабах