У Вірменії проходять дострокові вибори до парламенту. В Єревані обстріляли авто голови однієї з партій

Арман Бабаджанян, глава передвиборчого блоку «Блок демократів «Ширинян-Бабаджанян», заявив про обстріл свого автомобіля.

Про це пище Інтерфакс.

У пресслужбі поліції Вірменії агентству повідомили, що вранці в неділю по автомобілю Бабаджаняна стріляли з вогнепальної зброї поки що невстановленого типу.

«На місце виїхала оперативна група поліції. Вживаються заходи для зʼясування обставин інциденту. Ведеться слідство», — зазначили в поліції.

Бабаджанян є депутатом чинного парламенту Вірменії, його блок виступає за зміну зовнішньополітичного курсу Вірменії в бік Заходу.

Політична криза у Вірменії

У неділю, 20 червня, в країні проходять дострокові вибори. Право голосу на виборах мають близько 2,6 млн громадян. У виборах беруть участь 21 партія і чотири політичні блоки.

В. о. премʼєр-міністра Нікол Пашинян є кандидатом у премʼєри від партії «Громадянський договір». Головним суперником правлячої партії вважають блок «Айастан» на чолі з експрезидентом Вірменії Робертом Кочаряном.

Премʼєр-міністр Нікол Пашинян подав у відставку 25 квітня для проведення позачергових парламентських виборів. Це рішення мало послабити політичну напруженість у країні.

Політична криза почалася в країні після програшу у війні за Нагірний Карабах, а посилив її скандал між першим заступником начальника Генштабу Збройних сил Тираном Хачатряном і Пашиняном — вони посперечалися через російські ракетні комплекси «Іскандер», які нібито «вкрай незадовільно» проявили себе у війні за Нагірний Карабах. Згодом Хачатряна звільнили.

11 травня президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про проведення дострокових парламентських виборів.

На президентських виборах у Перу переміг колишній шкільний учитель