У водах Нігерії пірати захопили судно з шістьма українцями на борту і зникли в невідомому напрямку

У водах Гвінейської затоки озброєні пірати захопили судно Stevia і взяли у заручники вісім членів його екіпажу, серед яких шестеро українців.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на речника МЗС України Олега Ніколенка.

«У результаті піратського нападу на судно біля узбережжя Нігерії 16 грудня в полон було захоплено вісім членів екіпажу, у тому числі шестеро громадян України», — зазначив речник.

Водночас, як повідомляє портал для моряків Seafarers Journal, на атакованому у водах Гвінейської затоки судні Stevia перебували 15 членів екіпажу. Озброєні пірати взяли в заручники вісім членів екіпажу і зникли в невідомому напрямку.

До редакції морського порталу написала донька одного із захоплених моряків Христина Пуленко. За її інформацією, на судні батько працює старшим помічником капітана і він точно серед заручників.

Вона уточнила, що з восьми заручників — шість українців (капітан, старший помічник, другий помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер). На судні залишилося семеро членів екіпажу.

Пуленко назвала вік та ім'я свого батька — це сорокарічний Резніченко Семен Іванович. Даних про решту полонених вона не має.

Дочка захопленого моряка додала, що судновласник на дзвінки та повідомлення родичів моряків не реагує.

При цьому у Міністерстві закордонних справ України журналістам підтвердили факт захоплення в полон українських моряків.

Посольства України в Нігерії та Албанії, оскільки судновласником є албанська компанія, вживають відповідних заходів реагування. Справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств
До Африки підтримувати мир. Українські вертольотники летять у Конго