У ВР пропонують штрафувати порушників обмежень, які діють під час воєнного стану — деталі

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт, де пропонують ввести адміністративну відповідальність за порушення обмежень, які впроваджують на час дії воєнного стану.

Законопроєкт №7356 опублікували на сайті парламенту.

Зазначають, що за порушення комендантської години хочуть штрафувати від 170 до 510 грн. Йдеться про людей, які у встановлений час перебуватимуть в громадських місцях та пересуватимуться на транспортних засобах без спецперепустки.

За порушення комендантської години у прикордонних смугах пропонують штрафувати на суму від 1,7 тис. до 3,4 тис. грн.

Також пропонують за порушення світломаскувального режиму під час воєнного стану пропонується карати попередженням або накладенням штрафу від 170 до 340 грн, посадовців — від 425 до 850 грн.

Крім того, законопроєкт пропонує, щоб за порушення встановлених обмежень щодо продажу алкоголю накладати штраф від 8 тис. 500 до 17 тис. грн з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

За порушення правил продажу ліків на час воєнного стану — штраф від 1,7 тис. до 5,1 тис. грн з конфіскацією лікарських засобів та виручки, одержаної від їх продажу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.