У Японії з'явився міністр у справах самотності
Getty Images

В Японії з'явиться спеціальна урядова посаду координатора по боротьбі з самотністю і ізоляцією в країні. Про це повідомляє Japan Times.

Створити новий пост доручив прем'єр-міністр Есіхіде Суга. Координатором стане міністр у справах відновлення життєдіяльності регіонів Тецусі Сакамото. Він буде поєднувати роботу на двох посадах.

Суга заявив, що головним завданням Сакамото буде прийняття комплексних заходів для вирішення проблеми самогубств серед жінок. Їхня кількість зросла під час пандемії.

На новій посаді Сакамото координуватиме роботу декількох урядових агентств, які займаються запобіганням самогубств, доглядом за літніми людьми і дітьми з бідних сімей.

У 2020 році в Японії після початку жорсткого карантину рівень самогубств серед жінок зріс на 14,5%. Чоловіки вчиняли самогубство на 1% рідше, ніж за рік до цього.

Міністр зазначив, що зв’язки між людьми в суспільстві в сучасному світі постійно розмивалися, а пандемія коронавірусу ще більше обмежила їх контакти і зробила проблему очевидною.

Подібна посаду міністра по самотності вже є в Великої Британії, її заснувала в 2017 році ексглава британського уряду Тереза ​​Мей.

«До літа можливо все». В уряді Японії вже не впевнені, що Олімпіада відбудеться і в цьому році