У Запоріжжі СБУ заблокувала шахрайську схему «Ваш родич у полоні!»

У Запоріжжі були викриті зловмисники, які телефонували рідним і близьким воїнів ЗСУ та пропонували свою «допомогу» у нібито визволенні їх з полону. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«СБУ заблокувала шахрайську схему «Ваш родич у полоні!» На Запоріжжі були викриті зловмисники, які телефонували рідним і близьким воїнів ЗСУ та пропонували свою «допомогу» у нібито визволенні їх з полону. За це шахраї вимагали окрему плату. Розцінки різнилися і в більшості випадків залежали від емоційного стану родичів», — йдеться у повідомленні.

Так, за розмову із полоненим шахраї вимагали від 10 до 50 тис. грн. За нібито визволення із полону - 50-200 тис. грн, а за «перевезення тіла загиблого» — до 10 тис.грн.  

«Звичайно, що жодну з цих міфічних обіцянок зловмисники не могли виконати. А після отримання грошей, які їм пересилали онлайн, — просто зникали зі зв’язку», — поінформували у СБУ.

Організатором схеми виявився чоловік, який наразі перебуває у тимчасово окупованому Маріуполі. Він нещодавно вийшов з тюрми.

Також у нього була спільниця, яка відповідала за фінансову складову та забезпечувала мобільні дзвінки, постійно змінюючи номери та операторів зв’язку. Її затримали спецпризначенці СБУ.

Під час обшуку у жінки вилучили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, велику кількість мобільних телефонів і сім-карток, банківські картки для отримання платежів та чверть мільйона гривень готівкою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «медіамагната»-зрадника, який вихваляв російське вторгнення (відео)