У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні сталася пожежа
ДСНС

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа. Загинули троє хворих та молода лікарка.

Про це повідомили голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та ДСНС.

На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано вісім людей, але знайдено чотири тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів. На першому поверсі перебували люди, які знаходились на штучній вентиляції легенів. Їх виносили на руках

Старух також повідомив про створення комісію для розслідування пожежі.

Видання повідомляє, що на першому поверсі, де зайнялося, пацієнтів не залишилось. На інших поверхах залишаються люди, їхньому життю нічого не загрожує. Всього в корпусі перебувало 29 людей.

ДСНС пише на своєму сайті: «3 лютого о 23:25 у Запоріжжі на території КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня» Запорізької облради на першому поверсі лікувального корпусу виникла пожежа. Внаслідок пожежі загинуло чотири особи та дві особи постраждало. 4 лютого о 00:19 пожежу ліквідовано».

На місці пожежі створили пост дезінфекції. Причини пожежі з'ясовують.

Старух пообіцяв, що найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки.

Пожежа у Харкові. Прокуратура затримала трьох підозрюваних