У Зеленського прокоментували вручення «Оскара» за фільм Навального

Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента прокоментував вручення «Оскару» за документальний фільм про російського опозиціонера Олексія Навального.

«Якщо «Оскар» поза політикою, як ми маємо розуміти документальний маніфест Навального, де внутрішня російська політика переповнена? Якщо «Оскар» поза контекстом війни в Україні та масового геноциду українців, чому ви постійно говорите про гуманізм та справедливість?» — обурився Подоляк у Twitter.

«Оскар» за фільм Навального і скандал з виступом Зеленського

Під час кінопремії «Оскар-2023» нагороду як найкращий документальний фільм отримала картина про російського опозиціонера Олексія Навального канадського документаліста Деніела Роєра. Таке рішення очікувано викликало обурення серед українців.

У мережі вказували на імперські погляди російського політика та підтримку окупації росією Криму. Незважаючи на деякі зміни в його позиції щодо України, люди все ще пам’ятають його скандальні заяви на кшталт «Крим не бутерброд, щоб його туди-сюди повертати».

Олії у вогонь підлило й те, що на вручення запросили всю родину Навального і дали їм слово. При цьому їхня промова була політичною. І це у той час, коли президентові України Володимиру Зеленському було відмовлено у виступі на кінопремії.

Американське видання Variety пояснило, що один із продюсерів «Оскара» Вілл Пекер виступив проти звернення Зеленського нібито через те, що війна в Україні привертає увагу лише тому, що гинуть люди з білим кольором шкіри.

Україна у відповідіть звинуватила в лицемірстві організаторів «Оскара» . Очільник МЗС Дмитро Кулеба підкреслив, що коли «Оскар» святкують із шиком і вручають статуетку фільму про війну, не можна ігнорувати жахи нинішньої війни в Україні, тому що це лицемірство.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Оскар 2023: тріумф «Все завжди і водночас» та інші переможці (повний список)