У Жовківській лікарні померло двоє людей. Комісія провела розслідування
УНІАН

28 листопада у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Через це у Жовківській центральній районній лікарні два дні працювала комісія департаменту охорони здоров'я. Вона записала пояснення медичних працівників, які на момент події перебували у лікарні, та представників адміністрації.

Про це повідомляє директор департаменту охорони здоров'я Орест Чемерис на сайті Львівської ОДА.

Чемерис оголосив, що комісія опрацювала надану інформацію та дійшла висновків.

Медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення

На власника лікарні (Жовківську районну раду) комісія підготувала лист з вимогою звільнити керівництво лікарні.

Робота департаменту департамент охорони здоров’я ЛОДА на цьому не завершиться. Комісія проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим, щоб зрозуміти, чи справді випадки смерті пов’язані із відключенням енергії.

В Офісі президента та у Львівській обладміністрації раніше прокоментували смерть пацієнтів у лікарні в Жовкві.

Як ми писали раніше, 20 листопада у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи з ладу вийшла система кисневого постачання. У результаті інциденту потерпілих серед пацієнтів і персоналу немає.

Львівська міськрада провела засідання сесії. Таким чином вона припинила повноваження Садового