У жовтні на прикордонних пунктах пропуску запрацює електронна черга

Мінінфраструктури у жовтні запустить тестування електронної черги на прикордонних пунктах пропуску.

Про це повідомив Мустафа Найєм, заступник міністра інфраструктури.

«Система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої пріоритизації вантажів. Система самостійно зможе управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації», — йдеться в повідомленні.

Зазначають, що спочатку запустять пілотний проєкт на одному з пункту пропусків. Для запису в черзі працюватиме сайт, а до кінця року з’явиться мобільний застосунок.

Використання такого сервісу буде повністю безкоштовним для перевізників. Крім того, не потрібні будуть обов’язкові заїзди до сервісних зон.

«Ми свідомі того, що сама по собі електронна черга не вирішує питання простою вантажів. Це залежить виключно від пропускної спроможності прикордонних пунктів пропуску…Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації», — додав заступник міністра.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Оновлення в «Дії». Українцям стали доступні одразу п’ять нових послуг та документів