У ЗСУ оцінили можливість повторного наступу окупантів на Київ

Олександр Грузевич, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ розповів про оборонні заходи на випадок нових спроб ворога підійти до Києва.

Він заявив, про перенацілювання ворогом напрямів своїх атак.

Незабаром російські загарбники намагатимуться встановити контроль над Донецькою та Луганською областями. І уразі успіху на Сході російські війська можуть повернутися до ідеї взяти Київ.

«З цією метою вживається низка заходів. Збільшується зовнішнє коло оборони Києва та області. Ми розпочали активно підготовку свого особового складу. Здійснюємо навчання тактики дій, щоб бути готовими до відбиття можливого повторного наступу на столицю», — заявив бригадний генерал.

Грузевич уточнив, що частина окупантів, яка залишається у Білорусі, досить велика. рф сподівається, що всі українські сили кинуть на схід, припустив він, але не слід розрахувати на це. 

За його словами, Київ залишається під надійним захистом.

Проте закликав киян не нехтувати сигналами повітряної тривоги, адже загроза ворожих ракетних ударів все ще залишається високою. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни обстріляли Васильків на Київщині ракетами, частину вдалось збити