У ЗСУ підтвердили, що росіяни вбили полонених на позиції «Зеніт»

У 110-й окремій механізованій бригаді підтвердили, що росіяни розстріляли шістьох бійців підрозділу, захоплених у полон на позиції «Зеніт» біля Авдіївки.

Там зазначили, що в умовах масштабного наступу ворога декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців не вдалося евакуювати. Тоді було прийнято рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених, для надання допомоги важкопораненим бійцям.

Ворог повідомив координаторів, що погоджується провести евакуацію військових і надати їм допомогу, а у подальшому — обміняти. Після цього бійці отримали наказ зберегти свої життя. Однак окупанти порушили свою обіцянку і вбили полонених.

«Що трапилося в подальшому ми дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції “Зеніт” родичі опізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника – загиблими. За нашими даними ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого бійця інформація поки не підтверджена, скоріше за все він був з приданого підрозділу», — йдеться у повідомленні 110-ї ОМБр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рідні впізнали тіла трьох бійців, яких росіяни вбили у полоні біля Авдіївки (фото)