У ЗСУ працюють над збільшенням терміну базової загальновійськової підготовки — Сирський

В ЗСУ планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Очікується, що відповідний проєкт розпочнуть уже в жовтні-листопаді 2024 року.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. 

«Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль», — заявив генерал.

Сирський розповів, що провів робочу нараду щодо цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів.

Вони обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців, та напрацювали шляхи їхнього розвʼязання.

На нараді також розглянули напрями вдосконалення навчальних програм.

Головнокомандувач пояснив, що ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тож максимальну увагу приділяють залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. 

Також у війську опрацьовують можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним та єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу, розповів Сирський.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У президента назвали фейком статтю про нібито готовність Зеленського заморозити війну