Удар по аеродрому «Оленья» відтягнув масований обстріл України — ГУР

Ураження стратегічних бомбардувальників на авіабазі «Оленья» за 1800 км від кордону з Україною дозволило відтермінувати масований обстріл України.

Про це в етері національного телемаратону розповів Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки Міноборони.

Буданова запитали, які саме удари по російській території змінили хід бойових дій, на що керівник української розвідки відповів, що не готовий говорити на цю тему.

«А такий цікавий момент: от до прикладу нещодавно дрони дійшли до аеродромів певних в російській федерації. До північних. До «Оленьї». Там є вражені дальні бомбардувальники, і це змусило ну хоч на кілька днів відтягнути чергові масові удари по нас», — додав військовий.

Удар по аеродрому «Оленья»: що відомо

Нагадаємо, 27 липня бійці ГУР МО атакували дронами аеродром «Оленья» у Мурманській області, що розташований за 1800 км від кордону з Україною. Тоді вдалося вразити і стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Тоді ж українські розвідники уразили аеродром «Енгельс» у Саратовській та «Дягілєво» у Рязанській областях. Під ударом українських військових також був нафтопереробний завод у Рязані.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ вдарили по аеродрому «Морозовськ» у Ростовській області: деталі атаки (відео)