Удар по аеродрому в Миргороді: ексречник Повітряних Сил Ігнат розкрив втрати

Колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів скільки літаків росіяни знищили або пошкодили внаслідок удару по аеродрому в Миргороді на Полтавщині 1 липня.

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, унаслідок атаки знищено один літак, який «намагалися врятувати й навіть вжили певних заходів». Ще кілька неробочих бортів «посікло». Водночас росіяни заявляють, що знищено нібито 7 бортів.

Також Ігнат розповів, що віднедавна окупанти впровадили нову тактику застосування безпілотників оперативно-тактичного рівня.

«Імовірно вимикають навігацію і направляють безпілотник до об’єкту інерційно — у напрямку. Потім вмикають GPS над об’єктом і онлайн видають координати цілі. Так. Це проблема. Будь які БпЛА це проблема. Треба мати засоби для збиття і теж змінювати тактику протидії. І якщо хтось думає, що ні чого не робиться — то він помиляється», — сказав Ігнат.

Він додав, що, ймовірно, таку ж тактику росіяни застосували для розвідувального дрона «Орлан-10» на аеродромі в Миргороді.

Зі слів Ігната, пілоти — серйозна загроза для окупантів, саме тому почастішали удари по наших аеродромах.

«Адже усі типи тактичної авіації адаптовані під західну високоточну зброю і завдають болючих ударів по передових позиціях і тилах ворога. Проблема лиш у тому, що ризик великий і західних бомб мало. Треба більше», — вважає Ігнат.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розвідники спалили російського «Житєля» та центр логістики окупантів (фото)