Удар по морському заводу Севастополя. Міноборони рф визнало пошкодження двох кораблів (оновлено, фото)

В ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі внаслідок ударів і вибухів із пожежею на території морського заводу було пошкоджено щонайменше два кораблі російських загарбників.

Про це повідомляє Telegram-канал Міноборони рф.

У відомстві країни-агресора стверджують, що цієї ночі було завдано «удару десятьма крилатими ракетами» по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі, а також «трьома безекіпажними катерами по групі кораблів Чорноморського флоту на переході морем».

У цій атаці російське Міноборони звинувачує Україну.

Також у заяві розповідається про нібито збиття сім ракет засобами ППО, а також знищення всіх морських БПЛА патрульним кораблем окупантів «Василь Биков».

«В результаті влучання крилатих ракет противника отримали пошкодження два кораблі, що перебувають на ремонті», — розповіли в Міноборони рф.

Оновлення.

Російські пабліки уточнили, що йдеться про дизель-електричний підводний човен «Ростов-на-Дону» і великий десантний корабель «Мінськ». Вони стояли в сухому доці на ремонті.

Удар по морському заводу Севастополя 13 вересня

Удар по морському заводу Севастополя 13 вересня

Також російські медіа пишуть із посиланням на джерела, що кількість поранених зросла до 26 людей, двоє загинули.

OSINT-аналітик Def Mon на основі супутникових знімків дійшли висновку, що станом на ніч 13 вересня в сухому доці стояли великий десантний корабель проєкту 775 («Мінськ» саме такий) і підводний човен, імовірно, проєкту 877/636 («Ростов-на-Дону належить до проєкту 636.6 «Варшавянка).

На опублікованому окупаційним губернатором Севастополя Развожаєвим фото видно, що великий десантний корабель, найімовірніше, отримав пробоїну в лівий борт поблизу надбудови. Ці кораблі будували у Польщі, тому відновити «Мінськ» буде складно або взагалі неможливо.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Козачій бухті поблизу Севастополя вибухнув склад боєприпасів окупантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російська армія атакувала дронами Одещину: пошкоджена припортова інфраструктура, є постраждалі