Удар по російській РЛС «Воронеж М»: з’явилися супутникові знімки наслідків

Журналісти «Схем» опублікувала супутникові знімки Planet Labs, на яких видно наслідки удару 26 травня безпілотників ГУР по російській радіолокаційній станції дальнього виявлення цілей «Воронеж М» в Оренбурзькій області. 

На знімку за 27 травня видно, що на території РЛС з’явились темні плями, яких раніше не було. Журналісти припускають, що це сліди пожежі внаслідок влучання БПЛА. Також у виданні зазначили, що роздільна здатність фото не дозволяє  оцінити ступінь можливого ураження російської станції.

«Ця радіолокаційна станція знаходиться на відстані понад 1800 км від кордону з Україною. Відповідно до відкритих джерел, Воронеж-М є частиною російських стаціонарних надгоризонтних РЛС великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, як балістичних і крилатих ракет. Така РЛС має дальність виявлення цілей до 6 тис. км», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 травня повідомлялось, що українські безпілотники пошкодили загоризонтну радіолокаційну станцію «Воронеж-ДМ». Вона розташована біля Армавіра в Краснодарському краї рф та входить до російської системи раннього попередження про ракетний удар. Влучання припали зокрема в адміністративні будівлі для розміщення персоналу та управління цією РЛС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Орловській області рф дрони атакували нафтобазу (фото)