УЄФА пригрозила штрафами за пересування спонсорських напоїв на пресконференціях

Після інциденту з Кріштіану Роналду та Полем Погба, які під час пресконференцій демонстративно відсунули спонсорські напої зі столу, УЄФА не виключило можливість штрафів за подібні дії футболістів.

Про це повідомляє ВВС.

«УЄФА нагадала командам-учасницям, що спонсорське партнерство є невід'ємною частиною проведення турніру і забезпечення розвитку футболу в Європі», — йдеться у повідомленні організаторів.

Представник УЄФА Мартін Каллен також заявив, що гравці зобов'язані дотримуватися регламенту турніру.

Каллен не виключив можливості дисциплінарних заходів за подібні інциденти, і додав, що УЄФА наразі не має наміру штрафувати гравців напряму.

Що передувало

Резонансний інцидент із пересуванням пляшок спонсорів Євро-2020 стався 14 червня, під час пресконференції перед матчем Угорщина-Португалія.

Тоді Кріштіану Роналду, форвард збірної Португалії, сів за стіл, а коли помітив, що перед ним стоять дві пляшки Coca-Cola, демонстративно відсунув їх вбік та порекомендував пити звичайну воду.

Відео з цим епізодом отримало вірусну популярність у соцмережах, і чимало ЗМІ навіть розгледіли в ньому причину падіння акцій Coca-Cola, хоча експерти згодом назвали це випадковим збігом обставин — насправді вчинок Роналду жодного стосунку до змін у ціні акцій компанії не мав.

Наступного дня подібний інцидент трапився вже з гравцем збірної Франції Полем Погба — під час пресконференції він відсунув у бік пляшку з пивом Heineken.

ЗМІ пов'язали це з тим, що Погба є мусульманином, і його релігія не дозволяє йому вживати алкоголь.

А сьогодні Андрій Ярмоленко, півзахисник збірної України, під час пресконференції після перемоги над Північною Македонією (2:1) відзначився протележним вчинком. 

«А можна я ще дещо зроблю? Там люди пляшки прибирали. Тому ось «Кола», ось «Хайнекен» (ставить ближче до себе  ред.). Звертайтеся!» — сміючись сказав Ярмоленко.