УЄФА вводить новий формат єврокубків з сезону 2024/25
UEFA

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на тлі новин про створення Європейської Суперліги вводить новий формат єврокубків сезону 2024/25. Зміни торкнуться передусім Ліги чемпіонів, Ліги Європи і Ліги конференцій.

Про це повідомила пресслужба УЕФА.

З сезону 2024/25 кількість учасників Ліги чемпіонів збільшиться з 32 до 36. Всі учасники гратимуть в єдиній лізі. Зараз кожен клуб проводить шість матчів проти трьох команд (вдома і на виїзді). Після нововведень клуб гратиме на загальному етапі мінімум десять матчів проти десяти суперників (п'ять вдома, п'ять на виїзді).

Forbes вперше назвав «Барселону» найдорожчим футбольним клубом світу

Вісім кращих команд загального етапу вийдуть в 1/8 фіналу. Ті, хто займе місця з 9-го по 24-е, проведуть стикові матчі за право приєднатися до 1/8 фіналу.

У подібний спосіб гратимуть й у Лізі Європи (8 матчів на загальному етапі) і Лізі конференцій (6 матчів на загальному етапі). Кількість учасників загальних етапу цих двох турнірів також може збільшитися до 36.

Ліга чемпіонів УЄФА залишиться відкритою. Команди, як і раніше, потраплятимуть до неї залежно від виступів у внутрішніх змаганнях.

Одне з додаткових місць отримає клуб, який фінішує третім у чемпіонаті асоціації. Ще одне місце отримає національний чемпіон, який кваліфікується шляхом чемпіонів. Тобто кількість таких місць збільшиться з чотирьох до п'яти.

Ще два місця призначені для клубів з найвищим клубним коефіцієнтом за останні п'ять років, які не вийшли в загальний етап Ліги чемпіонів.

«Удосконалений формат, як і раніше, робить реальною мрію кожного європейського клубу потрапити до Ліги чемпіонів УЄФА завдяки футбольним результатами. Він забезпечує життєздатність, процвітання і зростання в довгостроковій перспективі для всіх членів європейської футбольної сім'ї», — зазначив Олександр Чеферін, президент УЄФА.

Напередодні українська асоціація футболу довічно дискваліфікувала 26 футболістів, які грали у командах ОРДЛО.

Chas News повідомляв, що українські поліцейські охоронятимуть ЧС з футболу у Катарі в 2022-му.

Розкол в європейському футболі! Багаті клуби оголосили про створення Суперліги