Угорщина підтримала відключення від Росії від SWIFT — прем’єр Польщі

Угорщина не блокуватиме відключення Росії від платіжної системи SWIFT через напад на Україну.

Про це повідомив Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Польщі.

«Сьогодні я знову розмовляв з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. І він ще раз запевнив мене у своїй підтримці далекосяжних санкцій проти Росії. У тому числі блокування систему SWIFT», — написав він у Twitter.

Водночас міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто стверджує, що дані щодо блокування Угорщиною відключення Росії від SWIFT неправдиві. Втім, уряд все ж не стверджує, що згоден відключити країну агресор від платіжної системи.

«Днями з’явилась брехня. Я міг би інше слово використати, але вони нецензурні тому назвемо це просто брехнею. Якщо я добре знаю ніби то глава Європейської Народної Партії в ЄС стверджував що декілька країни ЄС у тому числі Угорщина, зашкодили тому щоб виключення Росії з SWIFT , з міжнародної мережі банківських переводів, склало частину санкцій. Це брехня, такого не було. Угорщина не висловлювалась у цьому питанні, ніяким способом, тому це брехня. Ми вважаємо шокуючим те що керівник такої великої європейської партії, навіть коли відбувається війна, переслідує корисливі політичні інтереси незважаючи ніяким образом на критичність ситуації», — розповів міністр у Facebook.

Якщо Угорщина погодиться відключити Росію від SWIFT, то єдина країна, яка це блокує — Німеччина.

Раніше Chas News писав, що Кіпр відмовився від бокування відключити РФ від SWIFT.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«ПриватБанк» відстрочить платежі за кредитом до червня