«Угорщині більше немає місця в ЄС». У Нідерландах відреагували на закон щодо ЛГБТ

Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів вважає, що Угорщині не місце в Європейському Союзі після ухвалення там скандального закону про «заборону ЛГБТ-пропаганди».

Про це пише CNN.

«Для мене Угорщині більше немає місця в ЄС. Але, на жаль, у тій системі, яка в нас є, я не можу зробити це самостійно, лише з 26 іншими державами-членами, які скажуть: «Ви повинні піти», — пояснив він.

Водночас прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує захищати свій закон. Він запевняє, що той не стосується ЛГБТ, а лише має на меті уберегти дітей та їхніх батьків.

«Я не проти гомосексуалізму. Закон дає право вирішувати, яким чином батьки хотіли б сексуально виховувати своїх дітей, і це право належить виключно батькам», — зазначає він.

15 червня Угорщина ухвалила закон, що забороняє «пропаганду гомосексуалізму» серед неповнолітніх. Законопроєкт у парламент вніс премʼєр-міністр країни Віктор Орбан.

ЛГБТ-активісти в Угорщині та міжнародні організації різко розкритикували законопроєкт і порівняли його з російським законом 2013 року, що забороняє так звану гей-пропаганду. Активісти провели акції протесту, намагаючись переконати законодавців не голосувати за законопроєкт.

13 країн-членів ЄС висловили «серйозне занепокоєння» щодо закону Угорщини, який забороняє «демонстрацію та пропаганду гомосексуальності» серед осіб віком до 18 років. Підписанти вважають, що такі закони порушують цінності Європейського Союзу.

Лідери країн ЄС пообіцяли захищати права ЛГБТ на тлі ухвалення скандального закону в Угорщині