Угорські фермери страйкували на кордоні з Україною, але рух не блокували
Magosz

9 лютого угорські фермери влаштували протест на кордоні з Україною біля пункту пропуску «Захонь». Однак рух транспорту вони не блокують.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Українській правді.

«Рух вантажних транспортних засобів забезпечується як і раніше інтенсивно, ускладнень для руху не фіксувалося», — розповів він.

Угорське видання Világgazdaság пише, що місцеві фермери протестують проти рішення Єврокомісії щодо продовження безмитного ввезення української продукції ще на рік. Демонстрацію організували Асоціація спілок угорських фермерів і фермерських кооперативів та Національна сільськогосподарська палата.

Угорські аграрії наполягають, що продукти, які надходять з-за меж Європейського Союзу, повинні підпорядковуватися тим самим правилам, яких дотримуються фермери ЄС, і Брюссель повинен захистити інтереси своїх власних фермерів.

При цьому вони стверджують, що Україна експортує ГМО-продукти, а через їхню нижчу ціну багато виробників продуктів харчування в ЄС можуть збанкрутувати.

Під час акції протесту трактори та різні види сільськогосподарської техніки розтягнулися на сотні метрів поблизу кордону. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Польські фермери заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною