Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ (оновлено)

8 лютого президент Володимир Зеленський зустрівся з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», — йдеться в повідомленні.

Видання УП з посиланням на джерела в Офісі Президента заявило, що указ про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України готують.

«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення — саме зараз», — зазначив Зеленський у своєму Telegram.

Він додав, що запропонував Залужному й надалі бути в команді.

Головнокомандувач ЗСУ також заявив, що мав із Зеленським «важливу та серйозну розмову».

Залужний зазначив, що прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

«В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом… Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України», — йдеться в повідомленні.

ОНОВЛЕНО 18:37

Зеленський підтвердив, що звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ. На його місце призначили генерал-полковника Олександра Сирського.

https://t.me/V_Zelenskiy_official/9406

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Залужний висловився про зміни до підходів ведення війни для перемоги над росією