Україна готує новий контрнаступ у 2024 році — Welt

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ у 2024 році.

Про це пише німецьке видання Welt.

Зазначають, що більшість військової техніки, яку Україні обіцяли надати союзники, ще не була використана, частину взагалі ще не передали. Зокрема, йдеться про 200 танків Leopard 1, які обіцяла надати Німеччина. Втім, за даними Welt, Україна отримала лише 30 одиниць.

На думку німецького експерта з безпеки та політичного радника Ніка Ланге, Україна робить ставку на виснаження окупантів.

«Вони більше не намагаються утримувати позиції, як у Бахмуті. Натомість вони хочуть уповільнити російські війська і дати їм стікати кров’ю», — заявив він.

Як пише видання, список озброєння, який Київ запросив у США, свідчить про те, що Україна має великі плани. Раніше його публікувало агентство Reuters. Зокрема, у списку були гелікоптери Black Hawk і Apache, винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, безпілотники та боєприпаси.

Зі слів Ніко Ланге, Україна хоче перейти до мобільної війни, яка мала відбутися під час літнього контрнаступу.

Видання додає, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За інформацією журналісті, головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіації.

«Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року», — заявив експерт Ланге.

Зазначають, що одним з напрямків контрнаступу могла стати Херсонщина.

«Маючи необхідні винищувачі, ударні гелікоптери та безпілотники, Україна могла б адекватно підтримувати просування своїх військ, тим більше, що в цьому регіоні майже немає російських укріплень. Це був би контрнаступ, як Залужний, напевно, мав на увазі від початку», — йдеться в матеріалі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 грудня