Україна готується до електронних виборів президента у 2024 році

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в інтерв’ю НВ про підготовку до проведення наступних виборів президента України в електронному форматі та сказав, від чого залежить їхній успіху.

Треба, щоб люди підготувалися ментально. Ще багато людей поки бояться цифрової держави. Потім потрібна айті-інфраструктура. Третє — це кібербезпека. Ось три основні стовпи, на яких це все тримається. Нам дісталася у жахливому стані айті-інфраструктура — діряві реєстри, проблеми з кібербезпекою/

Глава Мінцифри додав, що з цих причин чиновники не зважилися на цифрові вибори у 2020 році зараз, а інвестують, вкладають час і зусилля, аби збудувати інформаційні системи і захистити їх

У березні Міністерство цифрової трансформації планувало запровадити експериментальне електронне голосування на деяких виборчих дільницях під час місцевих виборів восени 2020 року. А у 2024 році воно планує дозволити українцям голосувати он-лайн на президентських виборах.

На думку ексміністра Кабміну Дубілета, електронні вибори стануть можливі в Україні, якщо залучити до цього велику міжнародну компанію на кшталт Microsoft. Суспільна довіра до таких виборів з’явиться за умови гарантованого захисту системи від зламу.

Як ми писали раніше, Кабмін ухвалив план розвитку 5G-технологій в Україні.

Кравчук заявив, що на Донбасі відбудуться вибори тільки після ухвалення ряду законів