Україна і Польща домовились спростити перетин кордону
Twitter Kancelaria Prezydenta

Володимир Зеленський, президент України, заявив про домовленість з Польщею про двосторонню угоду, яка має спростити перетин кордону між країнами.

Про це український лідер сказав у виступі в Раді після промови президента Польщі Анджея Дуди.

Зеленський зазначив, що зараз українські міста стали побратимами польських, побратимами стали український і польський народ, а країни —  сестрами.

«Ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній Угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону — коли Україна буде членом Європейського Союзу», — сказав Зеленський.

Український лідер висловив упевненість, що всі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно будуть ухвалені. Зокрема, завдяки багатолітньому захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті.

Зеленський подякував Дуді за спільну з лідеркою Словаччини ініціативу переконувати європейських колег, які все ще вагаються щодо статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Анджей Дуда стане першим з початку війни главою держави, який виступить перед парламентом України