Україна і ще 6 країн приєдналися до санкцій ЄС проти Лукашенко
Getty Images

Сім країн в тому числі Україна приєдналися до санкцій Євросоюзу проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС.

Лідери ЄС на саміті на початку жовтня відкрили шлях до затвердження санкцій щодо чиновників режиму Александра Лукашенка після того. Раніше Кіпр погодився зняти своє вето. ЄС вніс у санкційний 40 чиновників.

«Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, що входять в Європейську економічну зону, і Україна приєднуються до цього рішення Ради», — йдеться у повідомленні.

Згадані країни приведуть свою національну політику у відповідність до цього рішення Ради ЄС.

Водночас Україна і ще сім європейських країн приєдналися до рішення Ради ЄС від 29 жовтня про розширення санкцій проти керівників невизнаного Придністров’я. Про це йдеться у заяві очільника Європейського парламенту Жозепа Борреля.

«Країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн, що входять до Європейської економічної зони, і Україна та Грузія приєднуються до рішення Ради ЄС», — зазначили у Європейському парламенті.

Санкції проти керівників Придністров’я вперше запровадили у 2010 році. Нараз їх продовжили до 31 жовтня 2021 року.

Санду запропонувала Україні врахувати досвід Молдови у Придністров’ї