«Україна має перемогти на полі бою»: заяви про війну лідерів НАТО на саміті у Мадриді

29 червня під час саміту НАТО у Мадриді прем'єри Іспанії та Бельгії, а також канцлер Німеччини і голова МЗС Британії висловили рішучу підтримку Україні.

«Ми посилаємо Путіну сильний сигнал: «Ти не переможеш». Ми не можемо миритися з тим, що є країни, які порушують міжнародні норми», — заявив Педро Санчес, прем'єр-міністр Іспанії, під час публічного форуму НАТО

Він також підтвердив, що у новій стратегічній концепції Альянсу росію назвуть загрозою для військово-політичного блоку .

Ліз Трасс, голова МЗС Великої Британії, у свою чергу заявила, що для європейської безпеки, свободи та демократії необхідно забезпечити поразку росії в Україні. Вона відзначила, що не можна вести переговори з рф, поки її війська залишаються на території нашої країни.

«Є люди, які говорять, що є можливості для переговорів зараз у той час, як росія ще в Україні. Але я думаю, що це принесе фальшивий мир. Це призведе до подальшої агресії у майбутньому. Ми повинні вивчити уроки минулого — помилки мінського протоколу, до прикладу, який не зміг забезпечити тривалий мир у регіоні», — наголосила вона.

Подібної думки також і Александер де Кроо, прем'єр-міністр Бельгії. Він вважає наразі малоймовірним дипломатичний шлях завершення війни, оскільки «важко говорити зі стіною» (тобто з кремлем), і тому перемога має бути здобута «на полі бою».

«Це єдиний шлях, який приведе нас до бажаного результату. Це означає, що ми повинні драматично підвищити підтримку наших українських друзів», — зазначив він.

Олаф Шольц, канцлер Німеччини, також заявив, що Україна країни НАТО «надають фінанси, гуманітарну допомогу, а також зброю, якої Україна невідкладно потребує» і «будуть продовжувати робити це – і робити інтенсивно – доти, поки це необхідно для захисту України».

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Київський симфонічний оркестр виступить на саміті НАТО у Мадриді