Україна мобілізує до 400 тис. резервістів, якщо Росія посилить агресію — член оборонного комітету ВР
Unsplash

Міноборони мобілізує 300—400 тисяч резервістів, які мають досвід ведення бойових дій у разі розширення агресії Росії.

Про це в інтервʼю Укрінформ розповів Федір Веніславський, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

«Якщо ми побачимо реальне розширення агресії, тоді швидко зможемо мобілізувати щонайменше тих, хто має досвід ведення бойових дій. Окрім нашого постійного складу Збройних Сил та інших військових формувань сектору безпеки і оборони, є резерв, який має досвід ведення бойових дій та готовий швидко виконувати завдання за призначенням. 300—400 тисяч ми зможемо оперативно мобілізувати, а це вже та сила, яка точно завдасть непоправних втрат для нашого ворога», — сказав Веніславський.

Він також зазначив, що наразі загроза вторгнення радше потенційна, ніж реальна.

«Оцінюючи це все, ми розуміємо, що є велика загроза, але про її перетворення з потенційної на реальну розвідка точно попередить керівництво держави щонайменше за тиждень чи за десять днів. Коли президент побачить, що загроза з потенційної перетворюється на реальну, звичайно, громадяни України будуть поінформовані», — розповів політик.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Супутники Maxar зробили нові знімки скупчення російських військ біля кордонів України (фото, відео)